/
icon close

dvě varianty jídelny se společenskou zónou

Kobylnice | 2018

Dispoziční řešení jídelny a společenské zóny vychází z budoucího provozu v rodinném domě. Jídelní stůl je umístěn do středu dispozice mezi kuchyni a společenskou zónou i přesto, že je rozložen na větší ploše než samotná sofa s TV stěnou. Ve variantě 01 je TV stěna postavena před francouzské oknoa je tedy z rohové sedačky výhled do zahrady. Jako doplnění k sedačce jsme volili solitérní křeslo a taburet, které se dají natočit směrem ke krbu. Krb jeobložen velkoformátovou kachlí v dekoru betonu, která se opticky spojuje se stropem z pohledového betonu. Podlaha je navržena ve světle béžové kachli s jemnou texturou látky. Optické propojení společenské zóny a jídelny nám vytváří sádrokartonový podhled s lemem pro nepřímé nasvětlení interiéru LED páskem.Nábytek na míru, TV stěna, knihovna s akváriem a konferenční stolek, jsou navrženy z lamina v dekoru světlého dřeva a betonu. Jídelní stůl je pojatjako solitérní výrazný kus z dubové dýhy 1x mořené a kartáčované. 

Varianta 02 je koncepčně stejná jako varianta 01. Zásadní rozdíl mezi nimi je v otočení rohové sedačky. Ta je umístěna před francouzské okno s výhledem na krb. V obou variantách je zazděn vstup do společenské zóny ze zádveří.