/
icon close

multifunkční sál na obecním úřadě

Bořetice | 2016

Architektonický návrh řeší rekonstrukci dvou sousedních sálů na obecním úřadě v Bořeticích, které slouží pro zasedání zastupitelstva, vítání občánků nebo pořádání svateb.
Základním požadavkem bylo spojit tyto dvě místnosti, aby se zde mohli konat akce o větším počtu lidí. A zároveň mít možnost opět místnost rozdělit na dvě a vytvořit komornější atmosféru. Toho jsme docílili posuvnými stěnami z laminátových bílých desek, které jsou z jedné strany polepené velkoformátovou fotografií. Mobilní stěna se jednoduše shrne na jednu stranu ke zdi a vytvoří tak opticky celistvý prostor. 
Obdelníkovou dispozici, která vznikla propojením obou místností, jsme opticky rytmizovali nástěnnými světly z akrylátových desek v imitaci mramoru a střídáním grafitových a ledově bílých závěsů z organzy. Pro podpoření zón v místnosti (řečnický pult, zasedání zastupitelstva, obecenstvo ...) jsme strop rozčlenili na bazény ze SDK, které jsou nepřímo nasvětlené Led pásky.
Celý návrh je laděn do béžových a hnědých tónů podpořených grafitovou barvou koberce a závěsů. Podlaha je vytvořena z vinylových velkoformátových dílců v béžovém dřevěném dekoru. Kusové židle a stoly jsou v odstínu wenge.