/
icon close

novostavba rodinného domu

Ořechov | 2015

Koncept celého domu vychází z požadavku na bydlení v bungalovu a specifické orientaci pozemku s přístupem z jihu. Dalším určujícím prvkem, bylo co největší propojení interiéru a exteriéru a vytvoření prostorné kryté terasy přístupné ze společenské zóny. Celý dům tak dostal východozápadní orientaci se severní fasádou bez oken a jížním vstupem. Dům má podélný tvar s mírně šikmou střechou, která na západní straně domu vytváří terasu. 
Vnitřní dispozice domu je rozdělena na přední část - společenskou a zadní část - privátní. Do ulice směřuje zádveří a garaž pro jedno auto. Z garáže přes technickou místnost, kde je umístěna pračka, kotel a šatní skříně, se vchází do zádveří z kterého se vstupuje prosklenými dveřmi do jídelny se společenskou zónou a kuchyní. Tato místnost je otevřena francouzskými okny na východní i západní stranu zahrady, kde je umístěna i terasa s budoucím bazénem. Na druhé straně místnosti je chodba, která vede do privátních pokoju rezidentů - 2 dětské pokoje,koupelna dětí a  ložnice se šatnou a koupelnou. Každý obytný pokoj má přímý vstup na zahradu skrze velká francouzská okna.