/
icon close

rekonstrukce interiérů v RD

Ostrava | 2018

Rekonstrukce interiérů rodinného domu jsme rozdělili na dvě fáze, tak aby byl dům i během rekonstrukce obyvatelný. V první fázi se zrenovuje druhé nadzemní patro, kde je umístěná ložnice, šatny a koupelny. V druhé fázi se zrekonstruuje přízemí. Rekonstrukce zasáhne i do obvodového plástě a to vyměněním a změnou oken. Ve společenské zóně budou nahrazena všechna okna za francouzská a  ve wellness se rozšíří okno, tak aby ze společenské zóny byl lepší výhled. Dispozice přízemí zůstala téměř nezměněná. Hlavní změna proběhla otevřením a zvětšením kuchyně do společenské zóny. A přesun jídelní části do společenské místnosti. Také jsme otevřeli vstup ze zádveří do společenské zóny probouráním a spojením dvou dveří. Skrz skleněné dvoukřídle posuvné dveře vtáhneme do zádveří více denního světla a zároveň zádveří opticky zvětšíme. Kuchyně je od společenské zóny oddělena ostrůvkem s barovým sezením. Stávající nábytek jako jídelní stůl a rohová sedačka jsou zakomponovány do návrhu. Dispozice druhého patra zůstala téměř nezměněná. Vybourali jsme šatnu mezi současnými ložnicemi, která vytvářela v půdoryse nehezké šikminy. Z jedné ložnice jsme vytvořili dámskou šatnu a z prádelny šatnu pro pána. Obě šatny mají přímý vstup do koupelny. Díky tomu jsme získali mnohem více úložného prostoru a zárověň zpřehlednili a narovnali zbytečně šikmé stěny. Celý interiér je laděn do světlých přírodních barev. Na podlaze bude položena vinylová podlaha v dekoru běleného dubu, která bude kontrastovat s antracitovými bezfalcovými dveřmi s jemným dekorem dřeva. Ve wellness je navržena keramická dlažba v dekoru světlého dřeva v kombinaci světle šedých obkladů imitujících leštěný beton. Vše je doplněno nábytkem na míru ve světlých dřevěných dekorech a velkoformátovými světly.