/
icon close

REKONSTRUKCE INTRIÉRŮ V HISTORICKÉM DOMĚ

BRNO | 2016

Architektonická studie zpracovává byt v historickém domě v Brně. Atypické řešení dispozice vychází z komlikovaného půdorysu. Dispozice bytu byla změněna, tak aby vyhovovala moderním standardům bydlení. Při vstupu je nábytkem oddělené zádveří s úložným prostorem, to plynule přechází v kuchyni s barovým pultem a jídelním stolem. Pro optické propojení byl rozšířen dveřní otvor a spojila se tak společenská zóna s kuchyní. Ze společenské zóny se nově vytvořenými dveřmi vchází do ložnice s pracovním místem a prostornou šatnou. Ta je oddělena prosklenými dveřmi od koupelny s vanou, sprchovým koutem a vestavnou skříní s kotlem. Z koupelny vede chodba s úložnými prostory a se vstupem na toaletu a do jídelny. Celý byt je pojmut v apartmánovém stylu, kdy materiály a prvky plynule přechází z jedné místnosti do druhé a tím vytváří sjednocený dojem.