Novostavba rodinného domu

Velká Bíteš | 2020

Návrh rodinného domu je situován v části obce Velká Bíteš. Pozemek je svažitý od severu směrem na jižní část parcely. Vstup na parcelu je orientován na východ. Dům je v reakci na okolní zástavbu navržen jako dvoupodlažní. Hmota druhého podlaží je s pultovými střechami. Přízemí je hmotově rozděleno na tři kvádry, které mají různé výškové úrovně v reakci na terén a jsou mezi sebou vzájemně propojeny. U vstupu na pozemek se nachází garáž a hlavní vstup do domu. Garáže je propojena se zádveřím přes šatnu / technickou místnost. Dále se u vstupu nachází pracovna, která může také sloužit jako pokoj pro hosty. Vedle pracovny je navržena koupelna s toaletou, která má přístup na severní terasu. Za zádveřím se otevírá prostor společenské zóny a kuchyně s jídelnou, přičemž prostor společenské zóny se otevírá do galerie v druhém nadzemním podlaží. Za kuchyní a spol. zónou je zóna privátní - ložnice, šatna a koupelna. Do druhého nadzemního podlaží se vstupuje po schodech ve společenské zóně. Zde jsou navrženy dětské pokoje, koupelna a toaleta. Exteriér domu je navržen v jednoduchém nadčasovém stylu. Fasádu tvoří kombinace bílé a šedé omítky s fasádním obkladem v dekoru kamene. Oplocení pozemku je řešeno pomocí tenkého gabionového plotu s prázdnými a vyplněnými poli. Prázdná pole jsou doplněna zelenou výsadbou.