Přeměna luxusního bytu

Brno | 2015

Skvěle situovaný byt, v kterém vidíte z pohovky na Petrov, si pořídil náš klient. Původní zařízení bytu vůbec neodpovídalo jeho vkusu a požadavkům a tak byt doznal velkých změn a dokonce i menších dispozičních změn. Byt je na přání klienta navržen v pánském stylu, kde převládá černá v kombinaci s tmavým dřevem. Byt se rozkládá na dvou patrech. Ve spodním patře se vchází do bytu a je zde umístěna pracovna, ložnice a koupelna. Kvůli malé ložnici, kam se vlezla pouze postel, jsme zmenšili vstupní chodbu a díky prostoru pod schodištěm vznikla dostatečně prostorná šatna. Schodištěm, které jsme obložili do keramické kachle v dekoru bílého mramoru, se vchází do otevřeného prostoru horního patra, kde se rozkládá kuchyně, jídelna a společenská zóna. Pro nerušený pohled z pohovky na Petrov a zároveň pohodlné sledování televize, jsme televizi umístili na komodu, do které v případě nepoužívání může zajíždět a tak uvolnit výhled z oken. Součástí bytu je i rozlehlá terasa v horním patře. Na tu jsme navrhli hliníkovou pergolu s otočnými lamelami a screenovými roletami, které zabraňuji nechtěným pohledům ze sousedních domů. Pod pergolou je umístěné jídelní sezení a venkovní pohovka. Ve středu terasy je umístěné pódium pro slunění doplněné o vířivku a solitérní sprchu. Na terase jsme také navrhli systém skleněných satinátových zábran v kombinaci s velkoformátovými květináči, které vytváří intimní atmosféru nerušenou okolním ruchem centra města.