/
icon close

rekonstrukce interiérů řadového domku

Brno | 2019

V dvoupodlažním řadovém domě je navržena kompletní rekonstrukce interiérů s částečnými stavebními úpravami. Rekonstrukce zasáhne i do obvodového plástě a to změnou oken ve společenské části. Kde chceme podpořit propojení interiéru s exteriérem skrz francouzská okna. Dispozice přízemí zůstala téměř nezměněná. Hlavní změna proběhla otevřením a zvětšením kuchyně do společenské zóny a zvětšení šatní skříně v zádveří na úkor zrušení spíže v kuchyni. Kuchyně je od společenské zóny oddělena jídelním stolem, který navazuje z jedné strany na panel spotřebičů a na straně druhé na TV stěnu. To jsme si mohli dovolit díky zrušení krbu, který stál na místě navrhované jídelní části. Druhé patro je koncipováno jako privátní s dětským pokojem, ložnicí, pracovnou a šatnou s koupelnou. Stávající koupelna jako průchozí pokoj byla nepřijatelná a dispozičně nevyhovující a proto jsme ji umístili do nevyužívané místnosti nad garáž. Tím jsme získali šatnu s kotlem, pračkou a sušičkou. Celým interiérem se prolíná stejný motiv tmavě dřevěné vinylové podlahy v kombinaci bílého, šedého  a tmavě dřevěného lamina. Jediný dětský pokoj má dřevěné lamino navrženo ve světlejším odstínu.